Noen oppdrag gir ekstra stor glede…

VIKING Consulting har tro på at vi alle er tjent med å vektlegge viktigheten av å føle identitet og tilhørighet. Åkrasanden betyr så mye for så mange. Rabinowitz var en outsider som tenkte stort og annerledes – en visjonær.

En tur på Åkrasanden en dag i oktober 2018 … etter fjorten dager med regn…  gjorde at VIKING Consulting tok et par telefoner, første møte ble booket og prosessen var i gang.

Oppdraget med «TID» for glasskunster Kirsten Vikingstad Storesund har gledet, og jeg tror det blir til stor glede for veldig mange flere!

«Karmøy kommune og Friluftsrådet synes det er viktig å sette pris på Rabinowitz sitt samfunnsengasjement for allmennheten sine rettigheter til strand og friluftsliv på Åkrasanden med å etablere «Rabinowitzplassen» med kunstverket «TID».  Kunstverket vil tilføre en ny dimensjon i opplevelsen av å besøke Åkrasanden i tillegg til natur og friluftsopplevelsen som så mange benytter seg av, både innbyggere og besøkende fra fjern og nær. Sommer, høst, vinter og vår. Rabinowitzplassen skal invitere til refleksjon, der en skuer utover langstrakt hav med kunstinstallasjon som spiller på omgivelsene.»

«Kirsten Vikingstad Storesund har laget «Tid» med tanke på sitt opphav og sine vestlandske røtter. Med forminspirasjon fra klassiske livredningsbøyer strekker skulpturen »Tid» seg 180 cm i høyden og er en interaktiv skulptur. Med «Tid» kan du leke med virkeligheten ved å se gjennom glasslinsen som er montert i stålkonstruksjonen. Linsen i glass snur hva øyet oppfatter opp-ned, men sentrum i glasslinsen er reell».

Avdukingen av kunstverket «TID» vil skje i forbindelse med sesongåpningen av Blått Flagg 2. juni 2019.